Geschiedenis Mosselrit

Last Updated: 20 September 2017

Op 1 april 2007 organiseerde onze voorzitter (die toen nog lid was van de landelijke Honda Shadow motorclub) samen met zijn vrouw een motorrit in Zeeland. Een stralende mooie dag waar 86 motorrijders op af kwamen. Een mooie rit door het Zeeuwse platte land en waarbij de vrouw van de voorzitter in klederdracht langs de kant van de weg de motorrijders begroete en op bolussen met koffie trakteerde. En aan het eind van de rit werd samen mossels  gegeten, hier dankt de rit ook zijn naam aan  “De Mosselrit”

Nog geen 4 maanden later zocht onze voorzitter andere enthousiaste Zeeuwse Chopperrijders en het duurde niet lang of de huidige club werd opgericht. Doelstelling was een gezellige club op te richten waarbij Zeeland en de Zeeuwse cultuur centraal stonden, geen clubvorming binnen de club, gezelligheid met elkaar en vooral geen verplichtingen maar een vriendschappelijke band met elkaar aan te gaan, waarbij het niet uitmaakt wat je bent of wie je bent… maar juist hoe je bent.

Het jaar erop in 2008 raakte de mosselvissers in de problemen. Gezien de aard van de club wilde de club voor de Zeeuwse cultuur opkomen en een protestrit organiseren om de mosselvissers een hart onder de riem te steken. In nog geen twee maanden tijd werd de mosselrit georganiseerd en werd er landelijke ruchtbaarheid aangegeven, maar liefst 276 motoren namen deel aan deze rit. De hele rit ging onder politiebegeleiding en te Moterbegeleidingsteam Zeeland

Er werd veel aandacht door de Media en haalde zelfs het progamma: hart van Nederland.

Het was zo een enorm succes dat werd besloten door de club om de rit elk jaar opnieuw te gaan organiseren. En elk jaar weer onder politiebegeleiding en het motorbegeleidingsteam Zeeland. De Mosselrit is ondertussen uitgegroeid tot een internationale bekendheid. Elkaar rijden er zowel Duitse als Belgische motorrijders mee, in 2013 reed er zelfs een Canadees mee.

Traditie getrouw wordt elk jaar elke deelnemer verwelkomt met een gratis bak koffie met een Zeeuwse bolus. En aan het eind van de rit een gratis bak heerlijke mossels van Zeeuwse bodem. Uit alle hoeken van het land en buitenland komen de motorrijders op deze rit af. De rit is speciaal bedoeld voor de gemoedelijke en relaxte motorrijder om samen een geweldige dag te beleven.

De doelstelling van de rit is Zeeland en de Zeeuwse producten te promoten en de mooie kanten van Zeeland te laten zien. Elk jaar gaat er een jaar van organisatie aan vooraf. Omdat er financieel ook flink in de mosselrit geïnvesteerd moet worden zijn wij mede afhankelijk van onze sponsoren. Wij zijn hun dan ook erg dankbaar dat ze elk jaar weer opnieuw willen sponseren. Ook gaat onze dank uit naar de medewerking van de Gemeenten, verkeerspolitie Zeeland en het motorbegeleidingsteam Zeeland.