De club

Last Updated: 24 March 2019

De club achter de L.E.E.- Riders

Motorvereniging Luctor et Emergo ook genaamd: de L.E.E.-Riders

"L.E.E.-Riders" de club heeft de naam te danken aan de Zeeuwse wapenspreuk Luctor et Emergo, afgekort is dit dus L.E.E.

In 2007 is de club opgericht door een aantal enthousiaste Zeeuwse Chopperrijders. Een relaxed en gemoedelijk clubje motorrijders dat als doel stelde; het gezamenlijk rijden op de motoren door het Zeeuwse land, waarbij zowel de motor als de vriendschap en gezelligheid met elkaar voorop staat. Ook als doel is het promoten van Zeeland voor andere motorrijders van buitenaf. Maar ook voor het rijden voor een goed doel is de club zeker te porren. Uit het rijden voor een goed doel is ook de Mosselrit geboren, toen de mosselsector het zwaar te verduren kreeg, heeft de club een protestrit georganiseerd waar toen maar liefst 276 motoren aan deelnamen. Intussen gaat het met de mosselsector weer goed en de Mosselrit is gebleven en trekt jaarlijks tussen de 300 en 350 motoren uit alle hoeken van het land en zelfs uit het buitenland worden er elk jaar motorrijders gesignaleerd. 

Juist omdat we een klein clubje zijn van ca 20 mensen, is de band zo goed onder elkaar.

Natuurlijk is er altijd ruimte voor nieuwe leden., want zoals iedere club moet je voor nieuwe aanwas blijven zorgen.

Zowel mannen als vrouwen zijn lid, en op een paar nagelaten zijn de meeste leden tussen de 30 en 60 jaar. De beroepen van de leden variëren van politiebeambte tot kapitein op een olietanker, lerares, timmerman, ingenieur, maar ook een wethoudster is lid.

De motoren waar we op rijden zijn choppermodellen met bij voorkeur een V-Twin blok, dit kan variëren van Harley Davidson, Honda Shadow, Suzuki Intruder, tot aan zelfgebouwde motoren aan toe. Maar ook hier zijn uiteraard andere type motoren welkom. 

We zijn gewoon een hechte vriendenclub die in de weekenden met elkaar optrekken om in een ongedwongen sfeertje lekker motor te rijden en dat we daarbij van een feestje op zijn tijd houden moge duidelijk zijn. 

Ons motto is: Het is niet belangrijk wie je bent of wat je bent…. Maar juist hoe je bent.